Україна найближчим часом може укласти угоди про скасування візового режиму з чотирма країнами Латинської Америки: Перу, Уругваєм, Колумбією і Мексикою, пише «Інтерафакс Україна» .

«З чотирма країнами цього регіону були детально обговорені можливості вже найближчим часом складання договорів про скасування візового режиму. Це Уругвай, Перу, Колумбія, предметні дискусії були щодо Мексики», – розповів  заступник начальника Управління консульського обслуговування Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Міняйло.

Раніше директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев уже анонсував підписання безвізових угод з Уругваєм та Перу. Також повідомлялось про досягнення домовленості щодо безвізу з Колумбією.

Зараз Перу в односторонньому порядку дозволяє безвізовий в’їзд громадянам України, що подорожують з метою туризму, але не має такого дозволу для інших категорій, зокрема бізнес-мандрівників. Підписання угоди розширить перелік категорій громадян, які зможуть скористатися безвізом.


 Україна та Македонія невдовзі підпишуть угоду про безвізовий режим.

 Скільки громадян України скористалось безвізом за 11 місяців.

Обкладинка: Andrés Sanz / unsplash