Процес завершення угоди з ПАТ «Київенерго» не спричинить підвищення тарифів на опалення та гарячу воду для киян, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Тарифи на тепло – це структурована річ. Левову частку тарифу на тепло складає вартість природного газу. Тому тариф на теплову енергію залежатиме від того, як змінюватиметься ціна на газ. Якщо ціна на газ не змінюватиметься, то тарифи на тепло також залишаться незмінними», – сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що модернізація системи теплозабезпечення міста є одним із стратегічних завдань міської влади в найближчі 5-10 років. Вона дасть можливість знизити неефективні теплові втрати, що впливають на тариф, а до фінансування робіт планують залучити міжнародні компанії.

«Ми сьогодні маємо джерела теплопостачання, що створювалися 50-60 років тому. Необхідно за короткий термін, це 5-10 років, а для такого глобального завдання – це достатньо короткий термін, щоб модернізувати систему теплоенергетики і знизити неефективні втрати у теплових мережах, які впливають на тариф. Така програма розроблена, ми залучаємо до цієї роботи міжнародних фахівців, маємо домовленості про допомогу міжурядових інституцій», – сказав заступник голови КМДА.


 У березні в КМДА повідомили, що міська влада не буде продовжувати контракт з «Київенерго» більше, ніж на половину опалювального сезону наступного року.

 24 квітня Київська міська рада ухвалила рішення про продовження договору з «Київенерго» в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювального заводу «Енергія» до 31 липня 2018 року.

ОбкладинкаLevshev / Wikimapia