Будівництво багатоповерхового готелю на Андріївському узвозі, 14-16 компанією «Маркон» призупинили, повідомив перший заступник директора департаменту благоустрою КМДА Тарас Панчій.

Працівники «Київблагоустрою» демонтували паркан. Усі самовільно встановлені тимчасові споруди теж будуть демонтовані, зазначив Панчій.

Рішення щодо будівництва готельного комплексу ухвалюватимуть після розгляду проекту на містобудівній раді, запевняють у КМДА.

Напередодні, 11 квітня, організація «Штаб оборони Києва» провела акцію протесту на будівельному майданчику. Активісти зрізали ворота та захопили будівельний кран, пише «Хмарочос».


 Раніше повідомлялось, що Міністерство культури України надало дозвіл на будівництво готелю на Андріївському узвозі, 14-16 у Києві.

 Земельна ділянка за цією адресою входить до охоронної зони обʼєкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Згідно з чинним законодавством, висота будівництва тут обмежена – не вище ніж 9 метрів. Водночас забудовник київська компанія «Маркон» планує звести на Андріївському узвозі 9-поверховий готельний комплекс заввишки 30 метрів.

 Кияни звернулися до міської влади з петицією про заборону будівництва.