До фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться 26 травня, у Києві облаштують «Містечко чемпіонів» на Хрещатику та ще кілька фан-зон по місту, повідомляє «Сегодня» з посиланням на керівника управління туризму КМДА Антона Тараненка.

Основна фан-зона «Містечко чемпіонів» буде розташована від ЦУМу до вулиці Городецького та вміщуватиме до 20 тисяч відвідувачів щодня. «Тут проводитимуться всі активності від УЄФА. Можна буде зайти навіть до музею Ліги чемпіонів, а 25 травня відбудеться «матч зірок»», – каже Тараненко.

Одноденну фан-зону також планують облаштувати на Контрактовій площі, а також у парку Шевченка і перед палацом «Україна».

У фан-зонах можна буде придбати туристичну карту міста Kyiv Pass, яка надаватиме пільги та знижки у користуванні транспортом та в музеях, галереях, барах і кафе. Вартість картки – 450, 750 і 1050 гривень залежно від часу дії (від доби до 72 годин). До карти буде включена також прогулянка на катері Дніпром від Річкового порту, відвідування кількох фестивалів, оглядова екскурсія містом на автобусі.

«Київзеленбуд» встановить тематичні клумби та зелені інсталяції в кожному районі міста, зокрема на Голосіївському проспекті з’явиться об’ємний напис, присвячений чемпіонату, і вертикальна конструкція «Кубок УЄФА» на тематичній клумбі.

Нагадаємо, що на підготовку до Ліги чемпіонів місто витратить близько 25 мільйонів гривень.


 НСК «Олімпійський» закривають для підготовки до фіналу Ліги чемпіонів.