У суботу, 24 березня, о 20:30 фонд WWF закликає долучитися до Години Землі.

Люди та організації цього дня на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети.

В Україні Годину Землі відзначать вдесяте. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth («Злови зв’язок із Землею»). Як пояснюють організатори, тема підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який необхідно відновити.

«Година Землі – це не івент чи кампанія, це не конкретна хронологічна година у часі, для нас це маніфест людей про готовність змінювати свій стиль життя на екологічно дружній, готовність берегти свій дім-планету. На 2012 рік чисельність популяцій наземних видів скоротилась на 38%, прісноводних на 81%, морських на 36%. Не «зловимо» зв’язок – ситуація буде погіршуватись», – каже Олена Тарасова-Красієва, координаторка WWF в Україні.

 Годину Землі підтримають 33 українських міста, серед яких Львів, Кривий Ріг, Білгород-Дністровський, Маріуполь. Мета – привернути увагу до екологічних проблем та надмірного споживання природних ресурсів.