Львів відмовився від маршруток та повністю перейде на більш пасажиромісткий громадський транспорт упродовж п’яти років. Таке рішення ухвалила міська рада у відповідь на електронну петицію львів’янки.

Згідно з петицією, зареєстрованою у січні, місту пропонують замінити маршрутні таксі на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком, будуть обладнані пандусами та місцями для людей з інвалідністю, електронним табло з часом прибуття.

Транспортне моделювання міста та повну відмову від маршруток пропонували здійснити за два роки, однак депутати подовжили термін реалізації проекту до п’яти. Наступним кроком львівської влади стане розробка дорожньої карти проекту.


 Раніше влада Києва оголосила конкурс на новий транспорт для 15 міських маршрутів, а також зобов’язала перевізників обладнати маршрутки валідаторами для е-квитка.

 Депутат Київради Олександр Пабат повідомляв, що місту потрібно близько 500 одиниць транспорту, щоб прибрати усі маршрутки з Києва.