Управління з питань реклами КМДА впровадить онлайн-сервіс, з допомогою якого можна буде лишати заявки на розміщення вивісок та перевірити макети на відповідність новим вимогам.

Через онлайн-сервіс можна буде подати пакет документів та заявку в електронному вигляді, відстежувати її статус і після перевірки отримати відповідь із конкретними зауваженнями, якщо вивіска оформлена всупереч правилам. Вхід до системи здійснюється за допомогою особистого електронно-цифрового підпису. «Тож візити на Дніпровську набережну до дозвільного центра не будуть обов’язковими», – кажуть у КМДА.

Зазначається, що сервіс працюватиме лише задля оформлення вивісок. Інші рекламні конструкції будуть опрацьовувати у звичайному режимі офлайн.


 20 квітня Київрада затвердила новий «Порядок розміщення вивісок». Тепер для розміщення вивісок не потрібні дозволи. Їх можна встановлювати, просто повідомивши міські служби. Також змінилися особливості розміщення вивісок.

 Громадська організація дизайнерів-волонтерів «Агенти змін» розробила проект правил розміщення вивісок на фасадах будинків у історичних районах Києва.