У понеділок, 19 березня, учні ліцею №142, який до цього припиняв роботу через повідомлення про аварійний стан будівлі, зможуть повернутися до навчання.

«Відновлення освітнього процесу можливе за умови щоденного візуального огляду будівлі фахівцями будівельної лабораторії комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація», – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Рішення ухвалили після додаткових обстежень будівлі. На стінах ліцею також встановили геодезичні маркери, за якими спостерігатимуть протягом наступних 45 днів.

Батьки та учні ліцею №142 у Солом’янському районі протестують проти переведення ліцею на дистанційне навчання, Київ, 12 березня 2018 / Анна Бобирєва для The Village Україна

 10 березня учнів ліцею №142 у Солом’янському районі повідомили, що будівля школи «перебуває в аварійному стані» і всі переходять на дистанційне навчання. Рішення було ухвалене на основі обстеження, яке здійснювали на замовлення Солом’янської районної адміністрації.

 12 березня під ліцеєм влаштували акцію з вимогою провести додаткове обстеження та продовжити роботу навчального закладу. Читайте історію The Village Україна про те, як учні ліцею та батьки відстоювали право на навчання у власній школі.