Після перевірок в офісах «Нової пошти» слідчі Генпрокуратури вилучили документи та «не обліковану і не оприбутковану в касі та в бухгалтерських документах готівку». Про це повідомила прес-секретарка генерального прокурора Лариса Сарган.

Обшуки проводили в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні «за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ТОВ «Нова пошта» та інших споріднених підприємств» та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, пояснюють у ГПУ.

У «Новій пошті» спростовують звинувачення з боку Генеральної прокуратури.

Співзасновник «Нової пошти» Володимир Поперешнюк повідомив, що обшук в офісі тривав 8 годин.

 16 березня співзасновник «Нової пошти» повідомив  про обшуки в його особистому кабінеті слідчими Генеральної прокуратури України.

 Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами «Нової пошти» та інших споріднених підприємств з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.

 У рамках кримінального провадження головне слідче управління ГПУ проводить близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ «Нова пошта» в містах Київ, Полтава, Харків та Дніпро.

Обкладинка: Facebook Нової Пошти