Українець, що постраждав у результаті аварії на канатній дорозі гірськолижного курорту Гудаурі у Грузії, перебуває в реанімації, його стан стабільно важкий.

Про це «Радіо Свобода» повідомив лікар тбіліського Національного медичного центру імені Гудушаурі Ніколоз Карцівадзе.

Повідомляється, що двоє пацієнтів, які потрапили до лікарні після аварії, вже покинули клініку. Лікування зараз продовжують п’ятеро постраждалих, у тому числі українець, якому потрібна була операція.

«Четверо з них перебувають у відділенні неврології і нейрохірургії. Їхній стан стабільний, і, швидше за все, сьогодні або завтра їх випишуть».

 16 березня через поламку канатної дороги на гірськолижному курорті кілька гондол з туристами з’їхали до нижньої станції та зіткнулися одна з одною. Деякі люди на ходу зістрибували у сніг, щоб не травмуватися.

 Унаслідок поломки постраждали близько 10 людей, 8 із них звернулися по медичну допомогу. Серед них двоє громадян України, повідомила консульська служба МЗС України.

 Серед причин аварії розглядають вимкнення електроенергії, однак компанія Energo-Pro Georgia заявляє, що на курорті Гудаурі такі факти не були зафіксовані.

Відео з місця події / Facebook-сторінка користувача Ian Shynkarenko