Організаторів маршу за права жінок судять за «наругу над державними символами» через використання банера з тризубом під час проведення акції.

В організації «Інсайт» стверджують, що на плакаті був використаний логотип формування Національних дружин.

«Під час маршу жінок, який відбувся 8 березня 2018 року, було використано банер, який особливо обурив супротивників акції. На голову ГО «Інсайт» було складено протокол про адміністративне правопорушення щодо встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій. Під час складання протоколу працівники поліції зазначили, що до них зверталися громадяни, яких обурив банер, який тримали учасники акції, із зображенням оголеної жінки з встромленим у неї логотипом Національних дружин. На думку цих громадян, зображення є наругою над цим угрупованням», – пояснюють організатори маршу за права жінок у Києві.

В організації стверджують, що на плакаті був використаний логотип формування Національних дружин

Справу розглядають у Шевченківському районному суді Києва. Організаторам маршу інкримінують статтю щодо порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій з додаванням матеріалів про наругу над державними символами.

8 березня Олена Шевченко повідомила, що на учасниць маршу за права жінок напали після акції.

 Громадська організація «Інсайт» займається захистом прав ЛГБТIК-спільноти.

Фото: «Заборона»