СБУ провела обшуки у київському Ісламському культурному центрі. Під час обшуку вилучили близько 100 книжок, що, за інформацією прокуратури, містять ознаки пропаганди культу насильства та жорстокості, пише «Громадське радіо».

Щодо частини вилучених книжок вже є експертний висновок, що підтверджує наявність таких ознак, щодо інших примірників результати експертизи очікуються, повідомляє речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею щодо «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості».

6 березня Ісламський культурний центр повідомив про обшуки, які відбулися в їхньому приміщенні в Києві. Керівник центру Саід Ісмагілов заявляє, що обшуки відбувалися з порушеннями.

Він, зокрема, повідомив, що до центру підкинули кілька книжок.

«Були підкинуті в книжкову крамницю та до вчительської кімнати у гімназії, загальною кількістю вісім книжок, що потім пред’явили охоронцю як вилучені докази. В цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку – шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред’явлені у якості доказів», – написав він.

Фото: Ісламський культурний центр у Facebook