КМДА ініціюватиме збільшення штрафів і посилення санкцій щодо перевізників, які порушують вимоги договорів, а також норми і стандарти безпеки руху та перевезень пасажирів. Про це заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Відповідні пропозиції планують скерувати до Кабінету міністрів.

«Ми проводимо рейдові перевірки автомобільних перевізників щодня. Вже маємо перші результати – на жаль, порушення є на більшості маршрутів. Із особливо злісними – розриватимемо договори. Але інші санкції, які закон нам дозволяє застосовувати щодо них, на мою думку, є недостатніми. Уявіть собі: на 27 складених протоколів – аж близько 10 тисяч гривень штрафів. Навіть для невеликої компанії це дрібниця. Штрафи повинні бути відчутними уже з першого разу, їх треба збільшити у рази», – каже Давтян.

 У Києві після ДТП з маршрутками провели перевірки на 43 маршрутах громадського транспорту: більшість працюють з порушеннями. У перевізників, зокрема, відсутні дозвільні документи, незадовільний технічний та санітарний стан маршруток, відсутні вогнегасники, аптечки, схеми та розклад руху.