Влітку після проведення конкурсу для перевізників у Києві можуть з’явитися перші маршрутки з валідаторами та GPS-трекерами. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури  КМДА Сергій Симонов, пише «Українська правда».

«Уже в березні у нас буде конкурс на 15 маршрутів. Щодо вимог – то буде вимога Євро-5, також маршрутні автобуси повинні бути обладнані GPS-трекерами, щоб ми відслідковували час і маршрут, і валідаторами – пристроями для зчитування електронного квитка, щоб люди могли карткою проїзним чи банківською картою заплатити, а водії мати формений одяг», – сказав Симонов.

Наступний конкурс на інші 30 маршрутів відбудеться у квітні-травні.

Деякі маршрути у місті, за рекомендацією Світового банку, хочуть забезпечити автобусами.

Після проведення конкурсу перевізник відразу може приступити до роботи на маршруті.

Таким чином Симонов прогнозує, що вже влітку цього року в Києві будуть сучасні маршрутки з GPS-трекерами та валідаторами.

Перевізники можуть в електронній формі подати документи на конкурс на сайті «Комунальної служби перевезень».

«Ми зробили сайт, де кожен перевізник може зареєструватися і подати документи онлайн. Там є калькулятор балів, де перевізник може спрогнозувати, які в нього будуть бали, на що він може претендувати, і отримати відповідь, чи все в нього з документами гаразд», – сказав він.

Наразі у Києві тривають перевірки перевізників. За словами Симонова, після перевірок договори розірвали вже з 4 перевізниками.