Тернопільська міськрада першого лютого скасує договори з приватними перевізниками, які надають послуги з перевезення пасажирів маршрутками, повідомив мер Сергій Надал.

Причина рішення – неякісні послуги перевезення пасажирів у місті та невиконання умов договору: «Щодня ми отримуємо все більше скарг від тернополян щодо недотримання норм та вимог перевезення пасажирів, що водії не дотримуються графіків роботи та завчасно з’їжджають з визначених маршрутів, спостерігається перевезення пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу, недотримання та ігнорування електронної системи оплати за проїзд, зокрема фальсифікація квитків та відмова приймати оплату за проїзд електронними проїзними картками».

Наразі на маршрутах проводять перевірки. Ті перевізники, які до 1 лютого виконають умови договору, залишаться працювати, зазначає мер. Утім, місто веде перемовини з банком щодо отримання кредиту на придбання 40-50 одиниць громадського транспорту для створення єдиної муніципальної транспортної системи.


 Раніше, 10 січня, водії маршруток страйкували через введення в Тернополі електронної системи оплати громадського транспорту та вимагали підвищення вартості проїзду до 6 гривень.