У п’ятницю, 19 січня, троє невідомих напали на 23-річного громадянина Великої Британії, який приїхав до Києва на два дні в якості туриста.

Побитого чоловіка побачила психолог Марія Макуха.

«По дорозі з роботи, о 14:10 натрапила навпроти Михайлівського собору біля Трьохсвятительської 13, під самою камерою спостереження, на молодого британського хіпстера з валізкою, що витирав снігом з обличчя кров, сніг в радіусі метра був червоний. З'ясувалося, що його побили троє невідомих. Почали чіплятися біля світлофора на Михайлівський — там вже чекали. Жбурнули сніжкою, пнули валізу. Хлопець спробував ігнорувати, догнали вже на Трьохсвятительській, напали зі спини, почали бити ногами. Знепритомнів ненадовго, не встиг роздивитися нападників, пам’ятає, що в одного була світло-зелена куртка. Нічого не вкрали, били просто для розваги за нестандартну зовнішність», — пише вона у Facebook.

Хлопця побили на вулиці Трьохсвятительській

Британець Ліам Ентоні Тонг приїхав сам на два дні подивитися Київ, пише вона.

Марія Макуха допомогла написати хлопцю заяву в поліцію.

«Заяву прийняли не дуже охоче, але таки все оформили, довідки з ренгенами надали. Щойно посадила на таксі в «Жуляни». Якщо хтось був свідком побиття, можливо є якесь відео — дуже прошу, пишіть мені в приват», — закликала вона.

Сам Тонг на своїй сторінці написав, що ніколи не забуде цей і «думав, що помре».

«Вони умудрились загнати одну з моїх пірсингових прикрас всередину моєї губи, і тепер її треба розрізати хірургам, під моїм оком болючий поріз, міліметр від ока. Мій ніс (на щастя) лише частково пошкоджений, хоча кровоточить уже десять годин (від часу, коли це трапилось). Моя права рука достатньо забита, але терпимо, ⅚ моїх передніх зубів повністю розбиті і сильно болять, навіть просто від дихання. Але я … окей», — написав він.

Як повідомляє «Громадське радіо», в поліції підтвердили, що зареєстрували факт побиття іноземця.

«Його побили кілька людей. Цей факт занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 «умисне легке тілесне ушкодження» — розповіла прес-офіцер поліції Шевченківського району Анна Зубрєва.