Черговий лікар Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Петро Кваснецький повідомив, що чоловік, який помер 13 січня під стінами лікарні, до його колег по меддопомогу не звертався, пише «Громадське».

«Те, що пишуть про нас щодо цього випадку – це фікція. У нас є послуга «самозвернення», коли людина звертається не до швидкої допомоги, а особисто, тим паче, якщо це невідкладний стан, ми обов’язково надаємо цю допомогу. Але через те, що у нас тут немає охорони, тут прохідний двір, сюди заходять усі, і безхатченків дуже багато. Вони вдень приходять під лікарню, збирають гроші, а у приміщенні, буває, розпивають спиртні напої та інколи поводяться агресивно. Інколи лікарі бояться спускатися на перший поверх. Мій колега передав, що за цю ніч було 18 безхатченків, а буває і більше», – каже лікар.

У поліції стверджують, що тіло померлого не мало ознак насильницької смерті, а до правоохоронців звернувся саме персонал лікарні.

«Інформація, що необхідна меддопомога йому була не надана на даний час не підтверджена. До результатів розтину слідство вважає, що причина смерті – це чи переохолодження, чи хронічна хвороба, чи наслідок систематичного вживання алкоголю, але причина смерті не носить кримінальний характер», – каже заступник начальника Деснянського управління поліції Роман Трьомсин.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство) КК України.

У суботу, 13 січня, dtp.kiev.ua повідомив, що під стінами лікарні швидкої допомоги на вулиці Братиславській помер безхатько, якого, за інформацією порталу, відмовилися лікувати.