У середу, 10 січня, неподалік від міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» розпочалася акція протесту. Про це повідомляє поліція Волинської області.

Активісти невдоволені змінами у Податковому кодексі України, які стосуються встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну.

Учасники частково обмежили рух транспорту на міжнародній трасі Київ – Ковель – Ягодин. У акції беруть участь 70 осіб.

Як повідомляє «Радіо Свобода», активісти також перекрили дороги біля пунктів пропуску «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребенне».

У поліції кажуть, що у результаті переговорів з протестувальниками біля пункту пропуску «Шегині» було досягнуто домовленості, що вони пропускатимуть кожні 30 хвилин по 10 автомобілів.

 8 грудня Верховна Рада запровадила зміни щодо ввезення товарів з-за кордону. Згідно зі змінами до Податкового кодексу, українці зможуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, якщо були відсутні в країні більше як 24 години і в’їжджають в Україну не частіше, ніж раз на 72 години. Якщо ці часові проміжки не дотримуються – ввезти товари можна буде на суму до 50 євро.

Фото: vl.npu.gov.ua