Сума, яку планують витратити українці на свята, зросла порівняно з попереднім роком. Про це йдеться у дослідженні Research & Branding Group.

У ході грудневого опитування респондентам запропонували оцінити свої витрати за трьома статтями: витрати на святковий стіл, на подарунки близьким і знайомим, а також інші витрати, заплановані на різноманітні новорічні розваги для дорослих і дітей (відвідування ялинок, театрів, ресторанів, туристичні поїздки тощо).

1659 гривень

середній розмір новорічних витрат українців

На підготовку та оформлення святкового столу українці мають намір витратити у середньому 806 гривень, на подарунки близьким і знайомим – 769 гривень, на інші новорічні витрати (відвідування ялинок, театрів, ресторанів, туристичні поїздки тощо) – 721 гривню.

Як зазначають соціологи, цю суму слід розуміти як досить умовну, яка відображає якусь центральну тенденцію в запланованих українцями святкових витратах.

Заплановані витрати на святковий стіл порівняно з минулим роком зросли в 1,2 раза (з 654 гривень у грудні 2016-го до 806 гривень цього року), витрати на новорічні подарунки зросли в 1,4 раза (з 542 гривень до 769 гривень), а інші витрати – у 1,5 раза (з 470 гривень до 721 гривні).

Дослідження проводила компанія R&B з 4 по 14 грудня 2017 року серед 1801 осіб по всій території України, за винятком Криму та ОРДЛО.

ФОТО ОБКЛАДИНКИ: Петро Порошенко в twitter