У п’ятницю, 22 грудня, троє чоловіків у масках напали на відвідувачів «Гендерного клубу», застосувавши перцеві балончики. Про це повідомляє Центр інформації про права людини з посиланням на слова відвідувачки клубу, юристки Лілії Антонюк.

Засідання клубу відбувалося в інституті імені Драгоманова. За словами Антонюк, під час заходу мало відбуватись обговорення на тему гендерної антропології та гендерних шаблонів. На засіданні було до 10 людей — як жінки, так і чоловіки.

Приблизно через півгодини після початку засідання до приміщення забігли троє  у масках, які почали прискати з перцевих балончиків учасникам в обличчя.

«Коли нападники приснули в обличчя абсолютно всім, вони втекли. Одна з організаторок намагалась наздогнати нападника і зірвати з нього маску, але він грубо відштовхнув її так, що вона травмувалася об двері», — сказала юристка.

За її словами, найбільше постраждали від балончиків присутні на заході двоє молодих чоловіків. Одному сильно заприскали у вухо, а іншому — в око.

«Гендерний клуб» — називає себе «безпечним простором без гендерних стереотипів, у якому всі бажаючі зможуть прояснити для себе, що таке гендер і як це поняття пов'язане безпосередньо з навколишньою дійсністю і нами самим, за допомогою модерації гендерними дослідницями».