Виконавчий директор девелоперської компанії Riverside Development Андрій Вавриш заявив про вихід компанії з проекту будівництва готелю в мікрорайоні Воздвиженка на Подолі.

Будівля готелю на Воздвиженці / візуалізація Riverside Development

Забудовник, який працював на проекті спільно з будівельним холдингом «Укрбуд», пропонував звести поблизу одного з скверів багатоповерховий готель на 229 номерів та прокласти другий виїзд із мікрорайону через Киянівський провулок.

План побудови нового виїзду з мікрорайону Воздвиженка / візуалізація Riverside Development

«Аналіз показав, що пріоритетним для жителів Воздвиженки міг би стати виїзд у верхню частину міста. Будівництво другого виїзду з перехоплювальним паркінгом дало би змогу зменшити кількість автомобілів на території, організувати комфортний автомобільний рух, збільшити пішохідний простір і прибрати затори», – стверджує Вавриш.

«Ми щиро переконані, що вона стала б окрасою цього району та взірцем архітектури європейського рівня в Києві» / Riverside Development

Утім, представники громадської організації «Воздвиженка» наполягають, що зведення будівлі збільшило б навантаження на транспортну та пішохідну інфраструктуру мікрорайону.

Натомість вони пропонують розширити єдиний сквер Воздвиженки.

 Серед проектів Riverside Development – житловий район Rybalsky і комплекс Chicago Central House.