Київрада підготувала проект рішення до Верховної Ради стосовно необхідності прийняття закону про заборону використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів.

Раніше на сайті Київради електронна петиція з відповідною вимогою набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

«Екологічна проблема, пов'язана із використанням та утилізацією поліетиленових пакетів одноразового використання, що виготовляються повністю або частково із полімерів, розклад яких триває 100 років, потребує негайного правового регулювання задля збереження довкілля в країні», — йдеться у повідомленні на сайті Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища.

Згідно зі статистикою, щорічно у країнах-членах ЄС використовується більше 800 тонн одноразових поліетиленових пакетів. І лише 6% від їх загальної кількості направляється на переробку.

«В Україні на одну особу щорічно припадає понад 500 поліетиленових пакетів, у той час, коли середньостатистичний німець протягом минулого року використав їх лише 45. Близько 10 країн світу вже прийняли нормативні акти про заборону або обмеження використання полімерних пакетів. У Кенії, зокрема, за використання поліетиленових пакетів дають до 4 років в’язниці» — каже директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Андрій Фіщук.

The Village Україна раніше писав про те, що київські пункти переробки вторинної сировини почали приймати поліетиленові пакети.

Фото обкладинки з фотопроекту «Перешкоди» Марії Леоненко та Альони Дєньги