Будинок-садибу Іпсіланті на вулиці Івана Мазепи, 6 до 2020 року відреставрує архітектурна майстерня Юрія Лосицького. Про це з посиланням на архітектора повідомляє «Хмарочос».

Cадиба Іпсіланті / skyscrapercity.com

У коментарі виданню архітектор Юрій Лосицький заявив про намір повернути будівлі первісний вигляд. Зокрема, мова йде про відмову від верхнього поверху та повернення портику.

Реставраційні процеси на об’єкті розпочалися у листопаді. Закінчити роботи планують до травня 2020 року. Генеральний підрядник – «Укрмонолітспецбуд».

Будівлю реставруватимуть з наміром розмістити на цокольному поверсі заклад харчування. Окрім того, у приміщенні створять кімнату-музей, присвячений історії будівлі.

 Садиба та два флігелі мають статус пам’яток архітектури. Споруду звели у 1799 році. Своє ім’я вона отримала на честь одного з колишніх господарів Костянтина Іпсіланті – драгомана Османської імперії та господаря Валахії.

 До реставрації у будівлі працював ресторан східної кухні «Ханой».

 Архітектурна майстерня Лосицького серед іншого відповідальна за реконструкцію Київської міської станції швидкої медичної допомоги.

Обкладинка: skyscrapercity.com