Міністерство культури не передавало в комунальну власність Києва будівлю Національного цирку та наголошує на незаконності відповідного рішення КМДА. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Міністерство відреагувало на інформацію в ЗМІ, що міська рада Києва ухвалила рішення безкоштовно передати до комунальної власності будівлі державного підприємства «Національний цирк України».

«Національний цирк України, як і Національний академічний театр опери та балету України імені Тараса Шевченка, Національна філармонія України, Київське державне хореографічне училище, Національний музей історії України тощо мають бути флагманами  впровадження державної політики у сфері культури і мистецтв, не підлягають приватизації і передачі до будь-яких органів, підприємств, установ, організацій», – пояснює свою позицію Мінкульт.

Зазначається, що рішення КМДА суперечить низці нормативно-правових актів, якими передбачено, що ініціатива передачі об’єктів державної власності може виходити від органу, уповноваженого управляти державним майном, тобто від Міністерства культури України.

Фото обкладинки: «Интересный Киев»