Міський голова Віталій Кличко та заступник голови правління China Pacific Construction Group Го Уін підписали угоду про співпрацю щодо будівництва четвертої лінії метро у Києві.

Угодою передбачається створення робочої групи з українських та китайських спеціалістів, яка розробить технічні та фінансові рішення для реалізації проекту.

Вартість будівництва оцінюють у 2 мільярди доларів. 85% від цієї суми — кредит від китайських фінансових установ.

«Можливість залучення цього кредиту розглядається Україною із наданням державної гарантії на повернення кредитних коштів. Термін повернення кредиту — від 15 до 20 років. При цьому процентна ставка буде предметом переговорів», — наголосив Кличко.

Проект передбачає будівництво нової лінії метрополітену протяжністю майже 18 км із 13 станціями. Також буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 кілометр між кільцевою електричкою та новою четвертою лінією. Термін будівництва близько 5 років.

«Коли буде готовий Подільсько-Воскресенський міст, це дасть можливість для наступного кроку — будівництва четвертої лінії столичного метро на Троєщину», — зазначив Кличко.

До китайського консорціума China Pacific Construction Group входять компанії China Railway International Group Co., Ltd. та China Pacific Construction Group with China Railway International Group Co., Ltd.

 Раніше повідомлялось, що четверта гілка метро пройде від аеропорту «Київ» (Жуляни) до житлового масиву Троєщина.