В Одесі під час акції 18 листопада з недопущення будівництва на території Міського саду постраждали більше 20 поліцейських. Про це повідомляє прес-служба поліції Одеси.

11:59 За меддопомогою, кажуть в поліції, правоохоронці звернулися з діагнозами: черепно-мозкова травма, струс головного мозку, гематоми, забої, хімічні опіки шкіри та верхніх дихальних шляхів, а також коньюктивіти хімічного походження.

«Група осіб в балаклавах спровокувала конфлікт з поліцейськими. Тілесні ушкодження отримали шість правоохоронців. Серед цивільних постраждалих немає», — йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство».


 В суботу, 18 листопада, в центрі Одеси кілька сотень активістів зібралися, на акцію протесту проти можливої забудови частини міського саду.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», перед початком акції директор компанії-забудовника «Солід» Ігор Коваленко сказав, що забудовник планує створити на території саду концертно-виставковий комплекс, а не висотний будинок. Дерева, за словами Коваленка, там також вирубувати для будівництва не будуть.

Пізніше активісти зламали ворота та увірвалися на територію Літнього театру.

Після цього сталися сутички між активістами і поліцією, яка спробувала розігнати учасників акції. Співробітники поліції почали використовуватися сльозогінний газ і кийки. Активісти, йдеться в повідомленні, використовували бруківку та піротехніку.

Після цього активісти взагалі зняли ворота і понесли їх до Одеської міськради.

Фото: «Думская»