Під час конференції Smart City Expo World Congress 2017 у Барселоні відбулась презентація мобільного додатку «Картка киянина».

Головна інновація від розробників – міський месенджер. Додаток дає можливість мешканцям міста у режимі онлайн спілкуватися з представниками влади, комунальними службами, дільничним лікарем та поліцейським за допомогою смартфона.

Окрім міського мессенджера у додатку доступні ще чотири модулі:

 транспортний: користувач може придбати квиток у вигляді QR-коду, перевірити та поповнити баланс, переглянути історію поїздок.

 освітній: користувач отримує сповіщення про пересування своїх дітей у громадському транспорті, час їх входу та виходу, може перевірити їхні оцінки і те, що вони купували у школі.

 медичний: користувачі матимуть змогу записатися на прийом до лікаря, вибрати найближчий лікувальний заклад, необхідного фахівця та призначити годину прийому. Модуль дає можливіть отримати електронний рецепт у вигляді QR-коду і виконує роль електронної медичної картки.

 комунальний: користувач отримує повідомлення про надходження нових квитанцій за послуги ЖКГ, які може оплатити онлайн, використовуючи будь-яку банківську картку.

Додаток планують запустити у першому кварталі 2018 року.