На демонтаж паркану довкола будівництва ЖК «Ярославів град», що на місці колишнього Сінного ринку, забудовнику дали три дні. Про це заявив міський голова Віталій Кличко на місці забудови, передає «Українська правда».

«Ми виписали вчора припис на демонтаж будівельного паркану. Вони повинні упродовж трьох днів демонтувати цей паркан. Якщо цього не станеться, то в п’ятницю прийде наш міський благоустрій і сам демонтує цей паркан», — сказав Кличко.

Кличко пояснив, що відсутність паркану буде підставою для того, щоб будівництво зупинилося. Він також додав, що намагався поспілкуватись із забудовником щодо зміни висотності будинків.

«Ми зустрічались із представниками забудовника, реакції немає», — каже він.


Скандал довкола забудови на місці Сінного ринку розгорівся ще 2015 року, коли тут почали рити котлован і забивати палі. Мешканці міста виступають проти багатоповерхової забудови, яка псуватиме вигляд центру міста.

У квітні 2016 року столичне управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження з приводу відчуження Київрадою цієї земельної ділянки в 2004 році. Пізніше Голосіївський райсуд наклав арешт із забороною відчуження на земельну ділянку колишнього ринку.

У листопаді 2016 року на вулиці Бульварно-Кудрявській, 17 відновилося будівництво.

Фото: «Сегодня»