За підтримки уряду Німеччини у Харкові відкрили перший в Україні соціальний готель. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Готель розташований на вулиці Валентинівській, 23г. Тут можуть зупинятися люди без житла, які потрапили у складні життєві обставини, а також внутрішньо переміщені особи.

Готель розрахований на 50 осіб, у ньому 19 номерів.

У готелі обладнані кімнати, санвузли, кухня, пральня. Будівля адаптована для людей з інвалідністю. Користуватися послугами готелю можна до півроку.

Проект створений за підтримки уряду Німеччини. Будівля готелю відремонтована Харківською міською радою за підтримки компанії GIZ. Німецька сторона виділила 11,5 мільйона гривень на капітальний ремонт приміщень, обладнання та меблі. За рахунок міста зробили ремонт покрівлі та фасаду.

GIZ — німецьке товариство міжнародного співробітництва, що належить уряду Федеративної Республіки Німеччина. Компанія працює у кількох напрямках, пропонуючи ефективні рішення для політичного, економічного, екологічного та соціального розвитку в глобалізованому світі.

Фото: із сайту Харківської міської ради