Начальник ГУ Національної поліції у Києві Андрій Крищенко припускає, що вилучену 12 листопада в авто вибухівку готували для скоєння теракту. Про це він заявив у ефірі «112 Україна».

«Одна з версій – це підготовка терористичного акту. Вибухівка, на щастя, не була закладена, і поки що в нас немає відомостей, де і коли вони збиралися це зробити. Але, з іншого боку, у них не було якихось приладь для рибальства або інших засобів, тому ми все-таки підозрюємо, що ця вибухівка планувалась для скоєння кримінального злочину», – заявив Андрій Крищенко.

За його словами, під час спрацювання вибухового пристрою біля приміщення телеканалу «Еспресо» 25 жовтня, потужність вибуху становила до 1 кг у тротиловому еквіваленті. У затриманих 12 листопада вилучили 6,5 кг вибухівки.

Затримані 1990 та 1991 років народження, які приїхали до столиці із Закарпаття. «Поки що вони дають розрізнені свідчення, які навіть виглядають неправдоподібно, з ними ще працюють слідчі», – додав Крищенко.


Увечері 12 листопада на парковці торгового центру на Осокорках спецпризначенці затримали автомобіль із вибухівкою. У салоні «Фольксвагена» перебували двоє осіб. Вибухівка була підготовлена до використання.

Фото: Нацполіція Києва