З понеділка, 13 листопада, має запрацювати автоматичний режим контролю в'їзду на територію Труханового острова. Про це повідомив нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець у Facebook.

«Затверджено новий регламент в'їзду на Труханів острів, який суттєво обмежить рух транспорту. Розвиток першої екозони Києва триває», — написав Білоцерковець.

Згідно з новим регламентом, обмеження в'їзду авто на острів діятиме щоденно з 7:00 до 22:00. Автоматичний контроль швидкості, за словами нардепа, здійснюватиметься цілодобово. Контролюватиме в'їзд на острів автоматична система розпізнавання номерів.

«Обмежать кількість автомобілів, які мають право заїжджати на острів. Доступ на острів для автомобілів здійснюватиметься в автоматичному режимі, виходячи зі сформованої бази. Камери зчитуватимуть номер автомобіля, якщо він є в базі, то шлагбаум відкриється», — написав він.

Базу формуватимуть на основі законності розташування об'єктів на території Труханового острова. Порушення режиму швидкості у 20 км/год фіксуватимуть камери відеонагляду, які встановили на острові.

«Ті, хто будуть перевищувати дане обмеження, після трьох смс-попереджень будуть виключені з бази доступу на острів», — додає нардеп.

З весни на острові планують організувати рух громадського електротранспорту.

Фото: Департаменту транспортної інфраструктури у Facebook