Музей монументальної пропаганди СРСР може отримати статус національного. Про це йдеться на сайті  Київради.

Першим експонатом буде київський пам’ятник Миколі Щорсу. У залученні до експозиції об’єктів з території всієї України допомагатиме Міністерство культури.

«Пройдено важливий етап створення музею, — розповідає керівник проекту Максим Бахматов. — Концепцію музею розробляла команда проекту за участі провідного міжнародного експерта з музейної справи Міхаеля Фера. І сьогодні ми передаємо наші напрацювання Київській міській раді, Міністерству культури та Інституту національної пам’яті для продовження роботи».

Україна практично завершила декомунізацію публічного простору. Відповідний закон, який передбачав демонтаж пам’ятників часів комунізму, наголошував також на збереженні тих об’єктів, які становлять мистецьку або історичну цінність, у музеях з освітньою метою. Музей монументальної пропаганди СРСР стане саме таким місцем.


З травня 2017 року в Києві розпочалося створення Музею монументальної пропаганди СРСР, мета якого – осмислення радянського минулого.

На території Національного комплексу «Експоцентр України» планують розташувати вільний простір для демонстрації та дослідження прикладів використання художніх засобів у цілях тоталітарної пропаганди.

Зображення: сайт Київради