Міський голова Віталій Кличко доручив провести комплексну перевірку ліцензій і відповідність умов та стандартів роботи приватних перевізників, маршрутки яких працюють у Києві.

«Трагедія, яка сталася в суботу на Героїв Дніпра, де маршрутка на зупинці громадського транспорту вбила двох людей, вимагає від нас жорстких дій. Я доручив перевірити наявність ліцензій у всіх приватних перевізників, маршрутки яких працюють в Києві, та технічний стан цих транспортних засобів. А також – наскільки умовам ліцензій відповідають умови роботи водіїв, їх професійний стаж, контроль стану здоров‘я водіїв, які виїжджають на маршрути і перевозять пасажирів», – сказав Кличко.

Він також додав, що «недобросовісних перевізників позбавлять ліцензій».

Також Віталій Кличко доручив перевірити стандарти роботи та технічний стан комунальних маршруток.


 У суботу, 4 листопада, неподалік від станції метро «Героїв Дніпра» маршрутка на смерть збила двох людей. Загиблі були подружжям. У поліції кажуть, що за словами очевидців аварії, чоловік і жінка перебували на зупинці. Коли тролейбус зупинився у другій смузі, вони вийшли на проїзну частину дороги позаду маршрутки, припаркованої на зупинці, і потрапили під колеса іншої, яка під'їжджала до зупинки.

Фото обкладинки: скріншот з Youtube