Вночі з 3 на 4 листопада, за повідомленнями очевидців, військові заблокували провулок Крива Липа і почали перевірку документів. Про це повідомляє ZAXID.NET.

«Проїзд Крива липа Львів перекрили військові. Перевіряють документи у всіх хлопців призивного віку», – написав у Facebook депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. За його словами, відпускали лише тих, хто має документи або студентський за умови денної форми навчання. Також він заявляє, що частина військових з поліцією намагались прорватись в клуб Paradox.

Речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська заперечила участь поліції. Військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко повідомив, що всі деталі щодо спецоперації у провулку Крива Липа озвучать на спеціальному брифінгу.

Керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк підтвердив проведення облави, передає ZAXID.NET.

Якщо говорити юридичною мовою, то дозволено все, що не заборонено законом. Знаєте, військові виконують не свої особисті заходи, а заходи, що стосуються національної безпеки. Адже зараз відбувається призов на національну службу і багато людей добровільно прийшли і виконують свій обов'язок, а іншим треба дати для цього стимул. Тому, щоб вчасно провести заходи, організовуються такі випадки для вручення повісток. Законодавством це, на жаль, не дуже врегульовано. Але можу сказати, що нікому наручники не одягали, нікого не лякали

Олександр Пронюк, керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони

Про кількість вручених повісток наразі інформації немає.


У ніч з 29 на 30 жовтня у клубі Jugendhub затримали 17 осіб з наркотиками у клубі Jugenhub уночі з 27 на 28 жовтня; 11 неповнолітніх, яких передали батькам; 32 людей, які ухиляються від військової служби. Очевидці розповідають, що усіх гостей клубу поклали на підлогу, обшукували та застосовували силу.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Я пішов у Jugendhub, а потім ледь не потрапив в армію

12 затриманих під час рейду у клубі Jugendhub визнані такими, хто ухиляється від виконання військового обов'язку.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що дії військових комісарів під час обшуку і затримання відвідувачів Jugendhub були незаконними.