Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига назвав «свавіллям» дії правоохоронців, що затримали гостей клубу Jugendhub. Про це повідомив «112 канал».

Про законність тут взагалі не йдеться. Фактично є таке російське слово – «беспредел», і, власне, це те, свідками чого ми стали. Шукати в цьому якусь законність просто немає сенсу. Порушено стільки статей Конституції та Кримінально-процесуального кодексу, що, я думаю, це справа на довгі місяці, оскільки занадто багато людей було залучено в усе це, дуже багато порушень. Все це вже зафіксовано, запротокольовано. На збірному пункті все документується, в тому числі збираються дані від потерпілих та їхніх родичів.

Михайло Чаплига, представник уповноваженого ВР з прав людини

За словами уповноваженого, підстав утримувати людей у військкоматі не було.

Облава в Jugendhub, 28 жовтня 2017 / фото з Facebook Люди Корнієвич

Поліція звітувала про 17 затриманих з наркотиками у клубі Jugenhub уночі з 27 на 28 жовтня; 11 неповнолітніх, яких передали батькам; 32 людей, які ухиляються від військової служби.

Адвокати заявляють про порушення під час проведення затримань. Очевидці розповідають, що усіх гостей клубу поклали на підлогу, обшукували та застосовували силу

Фото обкладинки: Андрій Баштовий