Аудитори спростовують інформацію щодо розкрадань на «Євробаченні-2017» Державна аудиторська служба не знайшла системних порушень і зловживань, які б свідчили про розкрадання державних коштів під час організації та проведення «Євробачення-2017». Про це заявила голова Госаудитслужби Лідія Гаврилова, передає «Укрінформ».

«Державною аудиторською службою при проведенні контрольного заходу не було знайдено якихось системних порушень законодавства або зловживань, які б свідчили про розкрадання державних коштів при проведенні пісенного конкурсу», — сказала Гаврилова.

Виявлені порушення, за її словами, стосуються незначних питань вартості послуг з прибирання, розвантаження технічного обладнання і надання автомобільних послуг. «Це порушення, які завжди можуть бути», — каже вона.

Гаврилова спростувала інформацію про виявлення порушень на загальну суму 468,7 мільйона гривень під час закупівель. На її думку мова йде не про порушення законодавства, а неправильне трактування бухгалтерського обліку.

«Це порушення ведення бухгалтерського обліку. Наприклад, невідображення в обліку кредиторської заборгованості — як неоформлення права власності на відеоматеріали. Також були проведені господарські операції за процедурами закупівлі - 85 процедур з окремими недотриманням норм оформлення і проведення закупівель. Це порушення ведення обліку та порушення законодавства закупівель щодо оформлення та проведення процедур», — підкреслила вона.

Матеріали ревізії, за її словами, передані до правоохоронних органів і Кабміну.

Раніше повідомлялось, що перевірка виявила 8,6 мільйонів гривень незаконних витрат у процесі підготовки та проведедення «Євробачення 2017».