Стерті роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» на Грушевського відновили. Про це повідомляє організація «Новий вогонь», яка займалася відновленням.

За їх словами, автор графіті – Sociopath – «самоусунувся» від відновлення зображень. Раніше художник повідомляв, що відновить знищені графіті самостійно, і вже мав розмову з міністром культури Євгеном Нищуком про це.

Фото: «Новий Вогонь» / Facebook

Оскільки з вересня «не зроблено нічого, навіть не прийнято конкретного рішення, як ті малюнки будуть відновлюватись», учасники спільноти «Новий вогонь» вирішили відновити їх самостійно 14 жовтня.

Раніше повідомлялося, що «Ікони Революції» можна реставрувати. До такого висновку дійшли громадські активісти, які спільно з представниками Музею Революції Гідності запросили професійного реставратора для проведення попереднього тесту.

4 жовтня на місці знищених графіті з’явилися зображення з політиком Вадимом Рабіновичем.


 Роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» стерли з фасаду салону люкс-меблів «Емпоріум» на Грушевського, 4.

Триптих зі стилізованими портретами Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки створили у лютому 2014 року

Після знищення графіті, магазин «Емпоріум» розгромили. Власник салону меблів повідомив, що магазин зачиняється.

Міністр культури Євген Нищук виступив за надання статусу пам’ятки національного значення «Іконам Революції», після їх відновлення.

Малюнки створювали під час сутичок учасників Євромайдану з бійцями внутрішніх військ та «беркутівцями», Київ, лютий 2014 / Nikita Mekenzin