У Києві розпочали процедуру прийняття стадіону «Старт», на Шолуденка 26-28/4, до комунальної власності. Про це повідомляється на сайті Київради.

Це рішення підтримали 86 депутатів Київради. Цим рішенням міськрада зобов’язується використовувати майно за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність.

Фото: wikimedia.org

Після рішення Київради має бути рішення уряду щодо передачі цього об’єкту місту.


Стадіон «Старт» побудували наприкінці 1930-х років як стадіон оборонного заводу № 304 (також — завод імені Петровського), він тоді називався «Зеніт». Після війни стадіон перейменували на «Авангард», а в 1981 році — на «Старт», на честь футбольної команди, яка 9 серпня 1942 року грала тут проти німецької команди Flakelf в так званому «матчі смерті».

У 2010 році Київрада передала землю під стадіоном для будівництва житлово-офісного комплексу. У 2015 році Київрада скасувала це рішення та договір оренди. 4 вересня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва дозволив ТОВ «Голден Хаус» забудувати стадіон.

17 грудня 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував передачу землі ТОВ «Голден Хаус» для будівництва спортивно-оздоровчого та житлово-офісного комплексу. 24 лютого 2017 року Вищий господарський суд повернув землю до комунальної власності.