Правоохоронці розслідують справу з ЖК «Перспектива», де замість реконструкції школи будують висотки на самозахопленій земельній ділянці. Про це повідомляють «Наші гроші».

У 2004 році Київрада передала у постійне користування Деснянській районній держадміністрації земельну ділянку площею 2,46 га для завершення будівництва школи. Земля розташована на вулиці Теодора Драйзера, 40.

Наразі ця ділянка оточена парканом. На ній розташовані незавершені новозбудовані багатоквартирні будинки ЖК «Перспектива», будівництво яких продовжується. Тут проводиться реконструкція нежитлового будинку та будівництво житлової прибудови. Поруч з новобудовами розміщена будівля відділу продаж ЖК «Перспектива», у якому всупереч законодавству здійснюється попередній продаж квартир.

Замовником будівництва житлового комплексу «Перспектива» є ТОВ «Глобал Строй-3» та ТОВ «Київмонтажбуд».

У 2014 році Департамент держархбудінспекції у Києві зареєстрував декларацію про початок виконання будівельних робіт. Згідно з нею, земельна ділянка використовується на підставі договору оренди. Цю угоду управління земельних ресурсів КМДА нібито зареєструвало у 2011 році.

Під час перевірки з'ясувалося, що документ не реєструвався, а у «Глобал Строй-3» з «Київмонтажбуд» відсутні правовстановлюючі документи на користування землею.

Слідчі звернулися до суду з клопотанням надати їм документи з підписами службових осіб «Глобал Строй-3» та «Київмонтажбуд», які знаходяться в київському ДАБІ. Суд надав доступ.


 У 2015 році тодішній радник Віталія Кличка Павло Рябікін відносив ЖК «Перспектива» до 40 проблемних житлових комплексів, які незаконно будують компанії «Укогруп» та «Сіті Груп», що  контролюються скандальним забудовником Анатолієм Войцеховським («Еліта-центр»).