Основні види робіт під час капітального ремонту скверу №3 на Контрактовій площі закінчені. Про це The Village Україна повідомив представник Студії ландшафтної архітектури Максима Коцюби Євген Петрощук.

Капітальний ремонт поблизу станції метро Контрактова площа розпочали після демонтування малих архітектурних форм. Мета капремонту – позбавити сквер від усіх будівель та МАФів.

Демонтаж МАФів на Контрактовій площі / Володимир Шуваєв для The Village Україна

«У цьому випадку мова йде про демонтаж фундаментів, що залишилися після МАФів, озеленення території і перекладання на ній плитки», – коментував свого часу The Village Україна архітектор Євген Петрощук.

Ініціатива із ремонту у сквері стала першою у проекті загального оновлення Контрактової площі за проектом «Київська вітальня». Детальніше про проект The Village Україна писали в окремому матеріалі.

Проект скверу №3 / Студія ландшафтного дизайну Максима Коцюби

За словами представника Студії ландшафтного дизайну Максима Коцюби, нині на території скверу проводиться прибирання. Паралельно комунальники закінчують облаштування газонів.

Візуалізація проекту оновлення скверу №3 / Студія ландшафтного дизайну Максима Коцюби

Протягом наступних кількох тижнів на території планують встановити відеоспостереження.

Наступним кроком, відповідно до проекту, повинно стати встановлення у сквері місць для сидіння – лавок та стільців. Очікується, що кошти на червоні елементи оздоблення скверу пожертвують меценати.

Своєю чергою, наступний етап реконструкції Контрактової площі – оновлення траснспортного вузла на Подолі – скоріш за все, відбудеться у 2018 році. Наразі цей проект не має відповідної проектно-кошторисної документації.

 Процес оновлення Контрактової площі розпочався у травні, коли комунальники демонтували будівлю кафе поблизу фонтану «Самсон».

 10 червня на Контрактовій площі розпочався демонтаж малих архітектурних форм (МАФів). Упродовж вихідних працівники комунальних служб демонтували чотири кіоски з одного боку алеї.