Британський фізик-теоретик Стівен Гокінг у вигляді голограми виступив з промовою у Києві в якості «сюрприз-гостя» на форумі YES-2017.

Вчений привітав українську науку, згадав про українського вченого Володимира Вернадського та відзначив історичну роль українців у науці. Про це повідомляє «Громадське».

Дивіться на зорі, а не під ноги, будьте допитливими

Стівен Гокінг, фізик-теоретик

Також Гокінг побажав українцям більше свободи і розповів про штучний інтелект.

«Я вірю в те, що немає реальної різниці між тим, чого може досягти біологічний мозок і чого може досягти комп'ютер. Згодом комп'ютер може, в теорії, емулювати людський інтелект і перевершити його. Дослідження штучного інтелекту дуже швидко прогресує. Зараз комп'ютер, який може перемогти в грі Go — тільки малий ознака того, що нас чекає. У цю технологію вливають неймовірну кількість інвестицій. Досягнення, які ми бачимо зараз, точно потьмяніють в порівнянні з тим, що принесуть нам наступні десятиліття, — сказав Хокінг.

 Стівен Гокінг — британський вчений, фізик теоретик, відомий своїми дослідженнями теорії чорних дір. Гокінг активно займається популяризацією науки. Книга вченого «Коротка історія часу» стала бестселером.

Фото обкладинки: «Громадське»