У Гарвардському університеті відбулась церемонія оголошення лауреатів Шнобелівської премії. Про це пише Improbable Research.

Кожен лауреат отримав традиційну нагороду в понад 10 трильйонів зімбабвійських доларів.

Шнобелівську премію з фізики отримав Марк-Антуан Фардін, який дослідив питання «Чи можуть коти бути одночасно твердими і рідкими?».

Премію в галузі харчування отримали вчені Фернанда Іта, Енріко Бернард і Родріго Торрес, які опублікували наукову доповідь по тому, як впливає людська кров на дієту кажана виду мохноногий вампір.

Премія миру дісталася групі дослідників, які з'ясували, що гра на діджеріду допомагає впоратися з хропінням. Для цього 25 добровольців, які страждали від апное, що супроводжувалося хропінням, грали на діджеріду по 5-6 днів на тиждень протягом 4 місяців.

Премія з економіки дісталася дослідникам, які з'ясували, що обійми з крокодилом знижують потяг до азартних ігор. Нагороду також отримали вчені з Італії і Іспанії, які показали, що багато ідентичних близнюків не можуть візуально розрізняти один одного.

The 27th First Annual Ig Nobel Prize Ceremony (2017)

Шнобелівська премія — міжнародна антипремія. Назва являє собою гру слів: англійською назва звучить як Ig Nobel Prize (співзвучно з Ignoble — «ганебний») і є пародією на Нобелівську премію. Шнобелівська премія заснована в 1991 році. З 1999 року щорічно вручається десять Шнобелевських премій в номінаціях (фізика, хімія, медицина, література, економіка і премія миру) та в номінаціях, які додаються щороку Шнобелівським комітетом окремо.