Автор «Ікон Революції» – вуличний художник Sociopath – відновить знищені графіті на Грушевського. Про це він повідомив у Facebook.

Sociopath повідомляє, що мав розмову з міністром культури Євгеном Нищуком і домовився про відновлення «Ікон Революції», після вирішення усіх офіційних і організаційних питань.

«Нарешті в мене буде час і простір, якого мені бракувало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки», – пише вуличний художник.

Малюнки створювали під час сутичок учасників Євромайдану з бійцями внутрішніх військ та «беркутівцями», Київ, лютий 2014 / Nikita Mekenzin

Також Sociopath заявив, що відновить також антивоєнний триптих #Війна на стіні будинку у центрі Львова.

Триптих #Війна пошкодили за кілька днів після створення / травень 2014 / БІМБА production

Міністр культури Євген Нищук повідомив, що виступає за надання статусу пам’ятки національного значення «Іконам Революції», після їх відновлення.

Раніше, Sociopath повідомляв, що «Ікони Революції» наявні в одному екзмелярі в оригінальному розмірі, так само як і трафарети, якими створювався триптих у лютому 2014 року.


 Роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» стерли з фасаду салону люкс-меблів «Емпоріум» на Грушевського, 4.

Триптих зі стилізованими портретами Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки створили у лютому 2014 року

Після знищення графіті, магазин «Емпоріум» розгромили. Власник салону меблів повідомив, що магазин зачиняється. Музей Революції Гідності заявив, що буде домагатися, щоб приміщення магазину «Емпоріум» передали в оренду музею.

За фактом знищення графіті «Ікони Революції» та пошкодження майна магазину «Емпоріум» на вулиці Грушевського розпочали кримінальні провадження.

Фото обкладинки: Facebook / Sociopath