У будинку на вулиці Мала Житомирська, 12 обвалився балкон. Про це повідомляє «112 канал».

Балкон п'ятого поверху обвалився на балкон на другому поверсі. Ніхто не постраждав. Інцидент стався в садибі українського художника Олександра Мурашка.

Фото: Facebook / Serhiy Morgunov

Балкон обвалився з частини будівлі, біля якої немає паркану. Уламки впали на тротуар і могли травмувати перехожих, повідомляє LB.ua.

Фото: Facebook / Serhiy Morgunov

«Як відзначили жителі сусіднього будинку, в цьому аварійному будинку до цих пір проживають люди на 2-му поверсі, не дивлячись на його стан», – повідомляють журналісти «112 каналу».


Будинок збудований у 1913 році і є історичною пам'яткою. У 2015 році суд повернув будівлю місту після того, як власник не виконав зобов'язання по реставрації.

У травні 2017 року КМДА пообіцяла відреставрувати садибу художника Олександра Мурашка за 4,8 мільйони гривень, а потім відкрити в ній музей, галерею або художню школу.

На початку червня спроба провести торги через тендер на ProZorro провалилася через відсутність пропозицій. Оголошено новий тендер, заявки можна подати до 6 вересня. Очікувана вартість – 4 785 396 гривень. Роботи, за умовами тендеру, повинні закінчити до 15 грудня.