Прокуратура Києва вимагає демонтувати автозаправну станцію на перехресті вулиць Ревуцького та Анни Ахматової (поблизу Харківського житлового масиву).

«Установлено, що земельну за вказаною адресою рішенням Київради було передано товариству для експлуатації та обслуговування будівлі сервісного обслуговування водіїв з автостоянкою. Однак, в порушення умов договору та за відсутності згоди власника землі, а саме столичної громади в особі Київської міської ради, орендар почав зводити на ній багатопаливну автозаправну станцію», – повідовляють у прокуратурі.

За фактом незаконного будівництва АЗС розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем та самоправство.

Прокуратура просить подала позов про знесення самочинно збудованого об’єкту та просить суд арештувати майно та заборонити будівництво на цій ділянці.

Під час протестів місцеві мешканці блокували будівництво. Під час акцій протесту перекривали рух прилеглими дорогами з вимагою зупинити самовільне будівництво АЗС.