У деяких районах Києва рівень забруднення повітря у кілька разів перевищує гранично допустиму концентрацію. Про це повідомляє Головне управління держспоживслужби.

Такий високий рівень забруднення пов'язують з погіршенням метеорологічних умов та високим рівнем пожежної небезпеки, який продовжує залишатися високим.

За даними спостереження Центральної геофізичної обсерваторії станом на 13:00 рівень забруднення досяг:

 пил – 1,3 мг/м3 (гранично допустима середньодобова концентрація –  0,15)
на площах Бессарабській і Деміївській;

 оксид вуглецю – 1,3-2 мг/м3 (гранично допустима середньодобова концентрація – 3) на вулиці Довженка, 8, площах Бессарабській і Деміївській, проспекті Оболонському, 14;

 діоксид азоту – 3,5-4,25 мг/м3 (гранично допустима середньодобова концентрація – 0,04) на вулицях Довженка, 8, Попудренка, 50, площах Бессарабській і Деміївській, бульварі Лесі Українки, 29, проспекті Оболонському;

 формальдегід – 1,3-4 мг/м3 (гранично допустима середньодобова концентрація 0,003) на вулицях Довженка, 8, Попудренка, 50, площах Бессарабській і Деміївській, бульварі Лесі Українки, 29, проспектах Оболонському, 14 та Науки, 37.


 З 8 серпня у Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря.