У Печерському районі на бульварі Марії Примаченко з’явиться арт-простір Prima Maria Art Boulevard. Житлові будинки, офісні споруди та підземний перехід хочуть прикрасити образами з робіт Примаченко та встановити на бульварі скульптури. Про це повідомляє Печерська РДА.

«Унікальність проекту полягає в тому, що одна з вулиць Києва стане цілісним простором, в якому буде втілено фантастичний світ художниці. На арт-об’єкти перетворяться житлові будинки, офісні споруди, підземний перехід та практично всі елементи бульвару. Ми залучили до проекту найкращу творчу команду, кураторів та митців, які свого часу створили Пейзажну алею, Федіра Баландіна та Костянтина Скритуцького», — каже автор ідеї Едуард Ахрамович.

В рамках проекту будуть створені 16 скульптурних композицій, 3 стилізовані арки, 2 вхідні скульптурні групи, декілька стінописів на будівлях за мотивами картин Примаченко.

Крім того, заплановане тематичне облаштування підземного переходу на перетині бульварів Марії Приймаченко та Лесі Українки, який прикрашатиме панно з мозаїки, а також встановлення меморіальної дошки та монументу Примаченко.

Протяжність арт-бульвару складатиме 500 метрів.