У Києві виявили схему привласнення посадовцями державного підприємства «Київський електровагоноремонтний завод» і підприємцями 113 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Департамент захисту економіки Національної поліції України передає, що впродовж останніх трьох років група компаній безпідставно отримувала перемогу на конкурсних торгах.

З переможцями укладались договори на поставку запасних частин до рухомого складу вагонів, який ремонтують на заводі. Вартість даної продукції була завищена на 40-80%, обладнання постачали з Російської Федерації. Для легалізації коштів підприємства, проводили безтоварні операції з фіктивними фірмами.

За 2015-2017 роки за вищевказаною схемою посадовці «Київський електровагоноремонтний завод» та комерційних структур привласнили понад 113 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Проведено 23 санціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили понад 1,5 мільйонів гривень, печатки суб'єктів господарювання, зброю та фінансово-господарську документацію. На рахунки заводу та підприємств накладено арешти.

Фото: npu.gov.ua