Будівництво комплексу Leonis на бульварі Шевченка поблизу історичної садиби Терещенків продовжується. Про це повідомляють «Схеми».

За проектом, тут мають побудувати 17-поверховий офісно-готельний комплекс Leonis. Але активісти кажуть, що будівництво може негативно позначитися на стані історичної будівлі.

Фото: «Схеми»

Раніше у відповідь на письмові скарги активістів, прокуратура зобов’язала Нацполіцію порушити провадження за статтею про нищення, руйнування чи псування пам’яток. В той же час інспектори міського Управління охорони культурної спадщини видали забудовнику припис з вказівкою про зупинення будівництва.

Будівництво біля садиби Терещенків триває
Стіна садиби Терещенків

 Між садибою Терещенків (пам’ятка архітектури місцевого значення, охоронний №110) та готелем Hilton на бульварі Шевченка у травні розпочалося будівництво нового офісно-готельного комплексу Leonis. Власник земельної ділянки – львівська фірма «Рома-М». Підрядник – «Будівельна компанія «Інтергал-Буд».

Проект офісно-готельного комплексу на бульварі Шевченка
Проект офісно-готельного комплексу на бульварі Шевченка

Садиба на бульварі Шевченка збудована у 1874-75 роках у стилі венеціанської готики. Згодом її викупив Іван Терещенко, який періодично в ній мешкав у 1879 – 1903 роках. За інформацією програми «Схеми», будинком Терещенків нині володіє ПрАТ «Центрелеватормлинбуд».

Фото: «Схеми» та Facebook Олени Терещенко-Єскіної