Суд заарештував київський дельфінарій «Немо». Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на рішення суду від 3 липня.

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури з 16 грудня 2014 року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів (шахрайство в особливо великих розмірах; підробка документів; зловживання владою або службовим становищем).

У ході досудового розслідування встановлено, що 22 травня 2017 року підприємство Ардал на підставі договору купівлі-продажу передало у власність особі земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу. На цій ділянці в даний час знаходиться будівля, в якій – Київський дельфінарій «Немо».

Згідно з листом з Державної архітектурно-будівельної інспекції від 9 червня 2017 року, в департаменті відсутня інформація про видачу дозволу компаніям Нерум, Ардал або іншим організаціям на виконання будівельних робіт за цією адресою.

20 серпня 2013 року Господарським судом Києва винесено рішення, згідно з яким компанія Нерум зобов'язана знести самочинно збудовану нежитлову будівлю, яка експлуатується в якості дельфінарію.

Департамент містобудування й архітектури КМДА не видавав містобудівні умови й обмеження забудови земельної ділянки. ДАБІ не видавала відповідний дозвіл на виконання будівельних робіт, і з 2015 року не проводила заходи щодо усунення вищевказаних порушень.

21 червня 2017 року в рамках цього кримінального провадження земельна ділянка й дельфінарій, розташований на ній, були визнані речовим доказом у цьому кримінальному провадженні, про що винесено відповідну постанову.

У зв'язку із цим суд задовольнив клопотання прокуратури й наклав арешт на земельну ділянку, заборонивши розпоряджатися й використовувати розташовані на ній будівлі.

Фото обкладинки: media.novostimira.com